Αρχική Σελίδα
Εκδηλώσεις

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου ‘Η κλωστή της Υπομονής’


Εκδηλώσεις Διεθνούς Ημέρας Μουσείων


Νέα στοιχεία για τους φεουδάρχες της Αθηένου και τα οικόσημά τους στο ναό της Παναγίας της Χρυσελεούσας και στην εικόνα του ίδιου ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

Ο Δήμος Αθηένου σας προσκαλεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ., σε διάλεξη της Δρος Νάσας Παταπίου, ιστορικού – ερευνήτριας, με θέμα:

 «Νέα στοιχεία για τους φεουδάρχες της Αθηένου και τα οικόσημά τους
στο ναό της Παναγίας της Χρυσελεούσας και στην εικόνα του ίδιου ναού
του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου»
.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αθηένου, κύριος Κυριάκος Καρεκλάς και θα προλογίσει ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ιωαννίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη σε Εφαρμογή


Βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες ‘‘Αθηενίτικα Αδρωπούθκια – Υφασμάτινα Κουκλάκια’’


Βιωματικό Εργαστήριο ‘‘Γνωρίζω τον πηλό – Αποτυπώνω τις δαντέλες’’


Βιωματικό Εργαστήριο ‘‘Οι σκέψεις, κλωστές δεμένες’’


Εργαστήριο Ολόπλουμης Γραφιστικής


Εργαστήριο χειροποίητου κοσμήματος και χριστουγεννιάτικου στολιδιού με λινό ύφασμα


Στόχος της δημιουργίας του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου, πέραν από τη συγκέντρωση, την τεκμηρίωση, την έκθεση και τη μελέτη των συλλογών, είναι η λειτουργία του ως κέντρο ιστορικού και πολιτισμικού διαλόγου, προσφοράς, ενημέρωσης και κοινωφελούς ψυχαγωγίας προς τους επισκέπτες. Για την εξυπηρέτηση του παραπάνω σκοπού, το Μουσείο διαθέτει Χώρο Εκδηλώσεων, ειδικά διαμορφωμένο για περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και συνέδρια.Διεθνής Ημέρα Μουσείων
24 Μαΐου 2015


Βιβλιοπαρουσίαση
4 Νοεμβρίου 2014

«Κεφάλαια από την Ιστορία και την Κοινωνία της Αθηαίνου»
Συγγραφέας Γιάννης Κ. Λάμπρου


13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού και
Παγκύπρια Έκθεση Ψηφιδωτού

Πρόγραμμα Συνεδρίου


Προκήρυξη Παγκύπριας Έκθεσης


Στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Σύγχρονου Ψηφιδωτού (A.I.M.C. - International Association of Contemporary Mosaic) οργανώνει κάθε δύο χρόνια παγκόσμιο συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται σε χώρα μέλους του οργανισμού. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού στην Κύπρο σε συνεργασία με το Δήμο Αθηένου, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012. Έχει προταθεί να ενταχθεί στις εκδηλώσεις της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες και ομιλητές από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από άλλες όπως τις: Αίγυπτος, Βραζιλία, Ιαπωνία, Καναδάς και Ρωσία.

Οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από καταξιωμένους καλλιτέχνες και ειδήμονες στην τέχνη του ψηφιδωτού, με θέματα όπως: το σύγχρονο ψηφιδωτό ως  μορφή τέχνης, ο ρόλος του στην αρχιτεκτονική και το αστικό περιβάλλον και η μετάβαση από το αρχαίο, παραδοσιακό, βυζαντινό στο σύγχρονο ψηφιδωτό. Οι γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι η ελληνική και η αγγλική και θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα εγκαινιαστεί Έκθεση Αφίσας, στην οποία θα λάβουν μέρος οι ψηφοθέτες καλλιτέχνες από το εξωτερικό παρουσιάζοντας τη δουλειά τους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Παγκύπρια Έκθεση Ψηφιδωτού (θέμα ελεύθερο) με μοναδικά ψηφιδωτά των Κύπριων ψηφοθετών. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για ένα μήνα, όπως επίσης θα είναι ανοιχτή στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, κατά τους εορτασμούς του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου, Άγιου Φωκά.

Οι Κύπριοι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Παγκύπρια Έκθεση Ψηφιδωτού  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012, στέλλοντας τη Δήλωση Συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση mosaic2012cy@gmail.com ή στο φαξ 24522333. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 24524002, Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.).

Επίσης, καλούνται όπως φιλοτεχνήσουν από ένα σύγχρονο ψηφιδωτό διαστάσεων 21 Χ 30 εκ., το οποίο θα αποτελέσει μέρος δύο συνθέσεων. Οι δύο αυτές συνθέσεις θα κατασκευαστούν μόνιμα σε δύο περίοπτα σημεία της κωμόπολης Αθηένου, ως ανάμνηση του 13ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Σύγχρονου Ψηφιδωτού.

Με το τέλος του Συνεδρίου, μεταξύ 1 – 5 Οκτωβρίου, οι Κύπριοι Ψηφιδογράφοι θα οργανώσουν σειρά επισκέψεων σε χώρους ειδικού ενδιαφέροντος για τους συμμετέχοντες όπως: αρχαιολογικούς χώρους, αρχαιολογικά μουσεία και χώρους παραγωγής ψηφιδωτών. Η όλη διοργάνωση προβάλλει ανά το παγκόσμιο τον ιστορικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό πλούτο της Κύπρου.Διάλεξη – Εισαγωγή στη Μουσικοθεραπεία: Η Επιστήμη που αγγίζει ψυχές.
10 Νοεμβρίου 2010

Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου σε συνεργασία με τη μουσικοθεραπεύτρια κ. Δώρα Παυλίδου διοργανώνουν διάλεξη με θέμα: Εισαγωγή στη Μουσικοθεραπεία: Η Επιστήμη που αγγίζει ψυχές, την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010, ώρα 7:30 μ.μ.. Τη διάλεξη συνοδεύει προβολή οπτικοακουστικού υλικού.


18 ΜΑΪΟΥ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
15 – 16 Μαΐου 2010

Το Μουσείο μας στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του λαμβάνει μέρος στους εορτασμούς της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Το Σάββατο, 15 Μαΐου, είναι αφιερωμένο στα παιδιά και στους νέους με θέμα: Ζωγραφίζω για τους πολιτισμούς του κόσμου.
Την Κυριακή 16 Μαΐου, από τη δύση του ηλίου, το Μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό, παρουσιάζοντας παράλληλα τα έργα των παιδιών και των νέων. Τα έργα πλαισιώνουν την προβολή ερασιτεχνικής ταινίας με πρωταγωνιστές τους νεαρούς καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος.


Βιβλιοπαρουσίαση
6 Μαΐου 2010

«Η Δέσμευση»
Συγγραφέας Κυριάκος Ηρακλέους

Τα παιδιά απόλαυσαν το κολύμπι και τα παιχνίδια στην αμμουδιά της Λάρνακας.
Παρόλο που είχανε αρχίσει να πιτσιλίζουν τα κρυστάλλινα νερά πριν από το μεσημέρι,
δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους όταν το απόγευμα η Κατερίνα τους ζήτησε να ετοιμαστούν για να επιστρέψουν στο χωριό τους.
«Ακόμα λίγο... ακόμα λίγο!» παρακάλεσαν ξανά την Κατερίνα…


Βιβλιοπαρουσίαση
20 Ιανουαρίου 2010

«Ο Βασιλιάς Αλέξανδρος Ζει»
Συγγραφέας Μαρία Ιωσηφίδου-Μαρμαρά

Πριν κάμποσα χρόνια, έβγα του καλοκαιριού, ένας φτωχονοικοκύρης από την Αθηαίνου χρειάστηκε να πάει στην Κυθραία για ν΄ αλέσει. Με βοηθό τη γυναίκα του φόρτωσε στο γαδούρι το σακί με το σιτάρι, στερέωσε στο σαμάρι τη βούρκα με το φαΐ και το κουζί με το νερό, έβαλε το σταυρό του και ξεκίνησε...


Εγκαίνια Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου
3 Ιουλίου 2009

Σε μια μαγική βραδιά πολιτισμού τελούνται τα εγκαίνια του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου από τον Έντιμο Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκο Νικολαΐδη. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ.κ. Βαρνάβας τελεί Αγιασμό κατά την έναρξη της βραδιάς.

Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.