Αρχική Σελίδα
Συλλογές > Συλλογή Εκκλησιαστικής Τέχνης

Το μεγαλύτερο μέρος της Συλλογής Εκκλησιαστικής Τέχνης του Μουσείου δημιουργήθηκε μετά από την ευγενή παραχώρηση φορητών εικόνων και άλλων προσωπικών αντικειμένων του πατρός Καλλίνικου, από το Ίδρυμα Καλλίνικου Μοναχού. Αποτελείται από εικόνες αναγεννησιακής και βυζαντινής τεχνοτροπίας, τις οποίες έχει φιλοτεχνήσει ο ίδιος, καθώς και από άλλες εικόνες της προσωπικής του συλλογής. Στο χώρο αυτό προβάλλεται επίσης η πορεία ζωής του μοναχού, καθώς και οι τεχνικές της αγιογραφίας, στις οποίες έχει δώσει το προσωπικό του στίγμα.

Σταθμοί στη ζωή του πατρός Καλλίνικου υπήρξαν η μαθητεία του κοντά στον Ιωαννίκιο Μαυρόπουλο, η τριετής φυλάκισή του ως μέλος της ΕΟΚΑ κατά τον απελευθερωτικό αγώνα 1955-59 και η μαθητεία του στον αγιογράφο Φώτη Κόντογλου.

Μέρος του τμήματος αυτού αφιερώθηκε στη δημιουργία Εργαστηρίου Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού. Στο χώρο αυτό εκθέτονται έργα των αδελφών Γεώργιου και αείμνηστου Άλκη Κεπόλα. Τα αδέρφια Κεπόλα, τέκνα της Αθηένου, οραματίστηκαν μαζί μας αυτό το εργαστήρι, το οποίο πρώτιστα δίνει την ευκαιρία κυρίως στους νέους, για γόνιμη και υγιή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Η μνήμη του Άλκη Κεπόλα, μας δίνει δύναμη για την εκτέλεση του έργου αυτού.

Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.